Skoči do sadržaja

Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje (European Association for International Education – EAIE) predstavilo je istraživanje „EAIE barometar: internacionalizacija u Europi“.

S obzirom da do sada nije bilo opsežnog istraživanja koje se bavi temom internacionalizacije visokog obrazovanja, Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje, u suradnji s vodećim europskim istraživačkim i konzultantskim kompanijama, provodi obuhvatnu studiju o internacionalizaciji u Europskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA).

Studija je usredotočena na sadašnje stanje u državama EHEA, ključne izazove i faktore razvoja, vještine, specifične potrebe osoblja uključenog u međunarodno obrazovanje, potrebe i mogućnosti unapređenja. EAIE barometar osmišljen je tako da pruži nov i koristan uvid u aktualne prakse pojedinih institucija i izazove s kojima se susreću oni koji su uključeni u procese internacionalizacije obrazovanja.

Svi zainteresirani koji su uključeni u međunarodno obrazovanje unutar EHEA, imaju priliku podijeliti svoja stajališta i iskustva putem elektroničke ankete.

Rezultati će biti prezentirani na EAIE konferenciji koja će se održati u rujnu ove godine, u Pragu, a bit će dostupna i na mrežnim stranicama.

Ostale novosti vezane uz Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje možete pročitati u mjesečnom biltenu.