Skoči do sadržaja

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, sredinom travnja, održana je radionica o sustavu osiguravanja kvalitete. Cilj radionice bio je educirati studentske predstavnike o sustavu osiguravanja kvalitete, prikazati im njegove praktične implikacije te im dati priliku da se okušaju u kreiranju mjera za poboljšanje sustava.

U sklopu radionice, predavanje je održala mr. sc. Sandra Bezjak iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Prezentirani su postupci vanjskog vrednovanja koje provodi AZVO-a s naglaskom na reakreditaciju koju prolaze sva visoka učilišta  u RH. Objašnjeno je kako je cilj reakreditacije osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete visokih učilišta, a cijeli je postupak u skladu sa Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja.

Uz mr. sc. Sandru Bezjak, sudjelovala je i izv. prof. Sanja Smojver Ažić, koja je prezentirala  mehanizme osiguranja i proces unapređenja kvalitete na Sveučilištu u Rijeci i mr. sc. Zoran Knežević, koji je naglasio važnost studentskog aktivizma u domeni sustava osiguravanja i unaprjeđenja kvalitete.

U drugom dijelu radionice, sudionici su kroz rad u grupama sami kreirali prijedloge poboljšanja sustava osiguravanja kvalitete u svom okruženju (Sveučilište u Rijeci).

Sandra Bezjak studenti Radionica RI
Sandra Bezjak Radionica RI