Skoči do sadržaja
20140521 121446

Predstavnici akademske zajednice pokrajine Zhejiang iz Kine posjetili u srijedu, 21. svibnja 2014 godine, Agenciju za znanost i visoko obrazovanje (AZVO).

Delagacija iz Kine u sastavu: Ge Weimin, Fu Suqin, Li Weijian, Zhao Fa, Wang Junchang te Ying Chaoshuai, posjetila je Hrvatsku s ciljem uspostavljanja partnerskih, prijateljskih ali i gospodarskih veza.

Stoga su posjetili i AZVO, gdje su ih predstavnici Agencije upoznali s aktivnostima koje provode u svrhu vanjskog osiguravanja kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju. Predstavljena je i djelatnost Središnjeg prijavnog ureda AZVO-a, kao nacionalnog centra za prijave na studijske programe, odnosno na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku su sudjelovali i dekan Likovne akademije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Peruško Bogdanić i prodekanica za nastavu i cjeloživotno obrazovanje, prof. dr. sc. Marina Novak s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavnici pokrajine Zhejiang iz Kine izrazili su zadovoljstvo posjetom Agenciji te su, također, izrazili želju za intenzivnijom suradnjom u području visokog obrazovanja i razmjene studenata između Hrvatske i ove kineske pokrajine.