Skoči do sadržaja

Prijave za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. započele su u ponedjeljak 26. svibnja 2014. godine.

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje nadležan je za kandidate izvan redovnog obrazovnog sustava RH. To su svi kandidati koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan RH, hrvatski državljani koji dolaze iz obrazovnih sustava drugih zemalja, kandidati koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u RH te kandidati koji su osnovno obrazovanje završili u RH prije 2014. godine.

Kandidati izvan obrazovnog sustava Republike Hrvatske trebaju ispuniti registracijski obrazac i potpisan poslati Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na adresu Donje Svetice 38, 10000 Zagreb ili skeniran na adresu e-pošte srednja@azvo.hr

Središnji prijavni ured će ih registrirati u sustavu, dodijeliti im korisničke podatke za prijavu i unijeti sve potrebne podatke sa zaprimljenih dokumenata.

Sve informacije o upisima u srednju školu dostupne su u brošuri Prijave i upisi u srednje škole za šk.god.2014./2015.-Idemo u srednju! i na mrežnoj stranici www.upisi.hr dok je na broju telefona Središnjeg prijavnog ureda 01/6274-877 moguće dobiti sve informacije o upisima za kandidate izvan redovnog obrazovnog sustava RH.