Skoči do sadržaja

U novom biltenu Međunarodne grupe za kvalitetu Vijeća za akreditaciju u visokom obrazovanju, (CHEA International Quality Group – CIQG) pročitajte novosti vezane za akreditaciju i osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.

Novo izdanje donosi izvještaj više savjetnice za međunarodne poslove, Stamenke Uvalić Trumbić, s konferencije održane u Švicarskoj, na kojoj je riječi bilo o MOOC-u (Massive Open Online Course, odnosno, online tečajevima ili predavanjima koje uglavnom nude sveučilišta i koji, zbog svoje dostupnosti, postaju sve popularniji).

Također, možete pročitati pregled najvažnijih tema o kojima se razgovaralo na međunarodnom skupu CHEA International Quality Group (CIQG Annual Meeting) održanom početkom 2014. godine. S obzirom da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje od rujna 2012. godine također članica CHEA International Quality Group, ovome je skupu prisustvovala i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof. dr. sc. Jasmina Havranek.

Uz ostale vijesti i najave događanja, u novom izdanju elektoničkog biltena pročitajte i intervju s Shaijem Reshefom, osnivačem University of the People (institucije koja pruža edukacije putem interneta) koji govori o digitalnoj edukaciji i osiguravanju kvalitete.