Skoči do sadržaja
Posjet Stamenke Uvalić Trumbić AZVO-u

U Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, u četvrtak, 10. srpnja, gostovala je gospođa Stamenka Uvalić Trumbić, međunarodna stručnjakinja za različita pitanja iz područja razvoja visokog obrazovanja.

Tom je prigodom predstavljen rad Agencije u području osiguravanja kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju te ostale aktivnosti koje Agencija provodi, posebice rad Središnjeg prijavnog kao nacionalnog centra za prijave na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. Ova je međunarodna stručnjakinja iskazala interes i za zakone koji u Republici Hrvatskoj uređuju pitanja osiguravanja kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju te općenito sustav visokog obrazovanja.

Gospođa Stamenka Uvalić Trumbić umirovljena je direktorica UNESCO-va Odjela za visoko obrazovanje, a danas je savjetnica u Međunarodnoj grupi za kvalitetu američkog Vijeća za akreditaciju u visokom obrazovanju (Council for Higher Education Accreditation – CHEA).

Područja njenog interesa su razvoj sustava visokog obrazovanja, osiguravanja kvalitete, rangiranje sveučilišta, inovacije u nastavi, priznavanje kvalifikacija, otvoreni obrazovni resursi, pitanja institucionalne autonomije i akademskih sloboda kao i druge teme iz područja visokog obrazovanja i njegova unapređenja.