Skoči do sadržaja

Radionica za izradu samoanalize u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje održana je u ponedjeljak, 6. listopada 2014. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

IMG 5041

Na radionici je sudjelovalo stotinjak predstavnica i predstavnika visokih učilišta koja su obuhvaćena Planom reakreditacije u akademskoj godini 2014./2015., a riječ je o visokim učilištima iz područja prirodnih i medicinskih znanosti te polja prava.

„Ovogodišnja radionica broji najaviše sudionika do sada što je pokazatelj interesa visokih učilišta za sam postupak te razvoj i njegovanje kulture kvalitete“, u pozdravnom je govoru istaknula ravnateljica Agencije, prof. dr. sc. Jasmina Havranek.

Pomoćnica ravnateljice AZVO-a, mr. sc. Sandra Bezjak, informirala je sudionike radionice o ulozi i značaju reakreditacije te kriterijima po kojima se vrednovanje provodi, dok je praktične smjernice za pisanje samoanalize iznijela gđa. Vlatka Šušnjak Kuljiš, rukovoditeljica Odjela za inicijalnu akreditaciju.

Sudionike radionice posebno je zanimalo kako reakreditacija izgleda iz perspektive visokog učilišta o čemu je govorio izv. prof. dr. sc. Pavel Gregorić s Hrvatskih studija, a o tome kako članovi stručnog povjerenstva vide sam postupak i što očekuju od visokog učilišta, govorio je izv. prof. dr. sc. Boris Mlačić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Predstavnici visokih učilišta su se složili kako im je radionica bila korisna u pripremi za reakrediataciju koja očekuje njihove institucije u akademskoj godini 2014./2015.

Prezentacije:

Reakreditacija visokih učilišta – mr.sc. Sandra Bezjak

Upute za sastavljanje samoanalize -Vlatka Šušnjak Kuljiš

Iskustva visokog učilišta u postupku reakreditacije- izv.prof.dr.sc. Pavel Gregorić

Iskustva člana stručnog povjerenstva – Prof. dr. Boris Mlačić