Skoči do sadržaja

Godišnja Skupštine članova Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA) s pratećim stručnim programom iz područja unapređenja kvalitete visokog obrazovanja održana je u Zagrebu, 16. i 17. listopada 2014. godine, u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Ovaj važan događaj otvorio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vedran Mornar koji je tom prilikom istaknuo značaj osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, osobito u kontekstu provođenja bolonjskih reformi. Također je naglasio važnost unapređenja postupaka vrednovanja, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Putem videolinka sudionike je pozdravila i prof. dr. sc. Jasmina Havranek, ravnateljica AZVO-a. Izrazila je zadovoljstvo što je upravo AZVO ovogodišnji domaćin Skupštine, a što je ujedno i prilika za osnaživanje međunarodne pozicije Agencije i promociju hrvatskoga visokoobrazovnog sustava stručnoj zajednici. Sudionicima se obratio i predsjednik ENQA-e, dr. Padraig Walsh te predstavio nacrt Strateškog plana ENQA-e za razdoblje od 2016. do 2020.godine.

Tijekom dvodnevne Skupštine, stotinjak inozemnih predstavnika agencija za osiguravanje kvalitete, članica ENQA-e, te drugih stručnjaka za visoko obrazovanje iz Hrvatske i Europe raspravljalo je o temama iz područja osiguravanja kvalitete. Prvog dana ovog događanja, 16. listopada, koji je bio otvoren za šire stručno slušateljstvo, raspravljalo se o temama vezanim za unapređenje postupaka vrednovanja i osiguravanja kvalitete te donošenju Strateškog plana ENQA-e za razdoblje od 2016. do 2020. godine. Predstavljen je bio i projekt SEQUENT čiji je cilj promicanje izvrsnosti u korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija u visokom obrazovanju, dok je drugog dana, 17. listopada, održana zatvorena sjednica Skupštine ENQA-e.

Domaćin ovogodišnjeg skupa, hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje postala je punopravna članica krovnog Europskog udruženja za osiguravanje kvaliteteu visokom obrazovanju 2011. godine čime je potvrđena vjerodostojnost AZVO-a kao europske agencije ovlaštene za provođenje postupaka vanjskog osiguravanja kvalitete u čitavom Europskom prostoru visokog obrazovanja.

Prezentacije s godišnje Skupštine ENQA-e možete preuzeti na poveznici.

Galerija fotografija:
{gallery alignment=left-float}enqa{/gallery}