Skoči do sadržaja

Druga radionica Tempus projekta ALIGN (Achieving and Checking the Alignment between Academic Programmes and Qualification Framework), održana je u Dublinu, od 7. do 12. prosinca 2014. godine.

Cilj ovoga projekta je razviti upute za planiranje, ostvarivanje i vrednovanje ishoda učenja te interno i eksterno osiguravanje njihove kvalitete u skladu s kvalifikacijskim okvirima.

Radionicu su vodili stručnjaci za Teaching and Learning IADT-a (Institute of Art, Design and Technology, Irska) uz sudjelovanje predstavnika ruskih, ukrajinskih i armenskih sveučilišta i agencija. Prezentacije na radionici su održali, među ostalima, i Bryan Maguire iz irske agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju QQI i predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Đurđica Dragojević, koja je održala prezentaciju Discipline/subject-specific frameworks.

Agencija će biti uključena i u nastavak projekta u kojem će se održati slične radionice i u kojem će se osigurati savjetovanje uključenim agencijama.