Skoči do sadržaja
cut

Od pristupanja Europskoj uniji, u Ministarstvu gospodarstva, kao i u različitim tijelima državne uprave i institucijama, djeluju mnoge kontaktne točke i alati koji građanima, poduzetnicima i nadležnim tijelima omogućavaju brz i besplatan pristup ključnim informacijama o pravima i mogućnostima na unutarnjem tržištu Europske unije.

S ciljem lakšeg snalaženja, Ministarstvo gospodarstva je uspostavilo Centar unutarnjeg tržišta EU koji objedinjava postojeće kontaktne točke, alate i nadležna tijela te na taj način omogućava jedinstven pristup informacijama na unutarnjem tržištu Europske unije.

Uspostava ovoga Centra olakšat će građanima traženje potrebnih informacija, a koordinacija postojećih kontaktnih točaka i umrežavanje hrvatskih nadležnih tijela doprinijet će konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i izvoza.

Jedna od kontaktnih točaka za građane je i Nacionalni ENIC/NARIC ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje kao Nacionalna kontaktna točka za pružanje informacija o priznavanju stručnih kvalifikacija građanima i kontaktnim točkama ostalih država ugovornica Europskog gospodarskog prostora.