Skoči do sadržaja

Povodom završetka IPA projekta E-Quality: Povezivanje kvalitete i socijalne uključenosti u visokom obrazovanju u Hrvatskoj, u srijedu, 21. siječnja 2015. godine, na Sveučilištu u Rijeci održana je konferencija pod nazivom „Kako jačati pravednost i socijalnu uključenost na visokim učilištima?“.

Tom su prigodom predstavljene preporuke, alati i inovacije pomoću kojih visoka učilišta mogu jačati pravednost te time pridonijeti unapređivanju kvalitete rada cijele institucije. Jedna od inovacija ovog projekta je predstavljanje oznake kvalitete za pravednost pomoću koje se može motivirati i nagrađivati visoka učilišta koja su ostvarila vrijedne rezultate u unapređivanju pravednosti.

Projekt E-Quality sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa IPA for Human Resources Development Component in Croatia 2007 – 2013; „Integration of Disadvantaged Groups in Regular Education System”. Nositelj je Institut za razvoj obrazovanja, a uz Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, projektni partneri su: Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru, Veleučilište “Marko Marulić” u Kninu, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i Udruga za razvoj visokoga školstva „Universitas”.