Skoči do sadržaja

Završna konferencija IPA projekta Agencije za znanost i visoko obrazovanje Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost održat će se u petak, 6. veljače 2015. godine u multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu.

Uz sudjelovanje domaćih i inozemnih stručnjaka, bit će predstavljeni rezultati ovog vrijednog projekta, među ostalim i podloga za provedbu priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja (eng. recognition of prior learning – RPL) u Hrvatskoj.

U okviru istog projekta bit će organiziran i besplatan webinar koji će se održati u utorak, 3. veljače 2015. godine, s početkom u 15 sati na poveznici https://connect.carnet.hr/azvo/. U prvom dijelu webinara bit će predstavljena metodologija izrade Standarda zanimanja i Standarda kvalifikacija kao podloga za izradu programa za RPL, ali će tema biti korisna i onima koji razvijaju formalne programe za Hrvatski kvalifikacijski okvir. Drugi dio webinara bavit će se temom RPL praksi u Europskoj uniji i svijetu te smjernicama za provedbu u Hrvatskoj.

Program konferencije