Skoči do sadržaja

Agenciju za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), u utorak 24. ožujka 2015. godine, posjetile su konzulica Veleposlanstva Države Izrael i zamjenica šefa Misije gđa. Irit Shneor i ekonomski attaché gđa. Maja Vučinić.

Na sastanku s ravnateljicom AZVO-a prof. dr. sc. Jasminom Havranek razgovaralo se mogućoj suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael. Zamisao je da se kroz radionice i predavanja domaćoj javnosti, posebice akademskoj i znanstvenoj zajednici te gospodarstvenicima, predstave uspješni izraelski primjeri transfera tehnologije utemeljene na znanstvenim istraživanjima u gospodarstvo. Neposredan prikaz izraelskog iskustva i savjetovanje te moguće umrežavanje i udruživanje mogli bi poslužiti kao dobar temelj za uređenje sustava transfera tehnologije u Hrvatskoj, zaključeno je na sastanku.
Ovaj je posjet nastavak suradnje AZVO-a i Veleposlanstva Države Izrael započete 2013. godine. Tada je, u okviru akademskog seminara pod nazivom Izvrsnost u obrazovanju: pokretač istraživanja i inovacija, među ostalim predavanje održao profesor Dan Schechtman sa Sveučilišta Technion u Izraelu, dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 2011. godine.

Veleposlanstvo Izrael