Skoči do sadržaja

Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof. dr. sc. Jasmina Havranek, na poziv organizatora, održat će prezentaciju pod nazivom „Future of QA: Global Perspective – View of the Croatian Agency for Science and Higher Education“ na konferenciji o osiguravanju kvalitete u Arapskoj regiji koja će se održati 7. i 8. lipnja 2015. godine u Kairu (Egipat).

Konferenciju organiziraju UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), DAAD (German Academic Exchange Service) i mreža ANQAHE (Arab Network for Quality Assurance in Higher Education), pod pokroviteljstvom egipatskog Ministarstva visokog obrazovanja. Glavni je cilj ove konferencije okupiti dionike u području osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja iz regije i šire kako bi se raspravljalo o zajedničkoj viziji i daljnjem razvoju osiguravanja kvalitete, uz razmjenu iskustva i dobrih međunarodnih praksi.

Na dvodnevnoj konferenciji bit će riječi o razvoju, trendovima i izazovima u osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju, zatim o internacionalizaciji i mobilnosti, nacionalnom i regionalnom kvalifikacijskom okviru, unutarnjem osiguravanju kvalitete, daljnjem razvoju i perspektivama u području osiguravanja kvalitete, o čemu će izlagati i prof. dr. sc. Jasmina Havranek. Tom će prigodom, iz perspektive Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof. dr. sc. Havranek govoriti o osiguravanju kvalitete te iskustvima u provođenju postupaka vanjskog vrednovanja u Hrvatskoj.