Skoči do sadržaja

Završna konferencija projekta Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost

Završna konferencija IPA projekta Agencije za znanost i visoko obrazovanje Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost održana je u petak, 6. veljače 2015. godine, u Zagrebu.

Cilj ovoga IPA projekta, koji je Agencija, kao nositeljica, provodila u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i Visokim učilištem Algebra, bio je doprinos provedbi Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) i reformi visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

U sklopu konferencije su predstavljeni rezultati projekta, među ostalim, i podloga za provedbu priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja (eng. recognition of prior learning – RPL) u Hrvatskoj. Osim prezentacija domaćih stručnjaka, sudionici su imali prilike čuti iskustva međunarodnih stručnjaka gđe. Margaret Cameron (Škotska) i g. Eduarda Staudeckera (Austrija).

Predstavljeni su i kratki promotivni filmovi pod nazivom Priznavanje neformalnog i informalnog učenja dostupni na Youtube video kanalu Agencije.

U okviru istog projekta, u utorak, 3. veljače 2015. godine, mr. sc. Mislav Balković s Visokog učilišta Algebra je održao webinar na kojem su predstavljene Smjernice za vrednovanje i priznavanje informalnog i neformalnog učenja u visokom obrazovanju unutar HKO-a te način izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacija nužnih za izradu formalnih visokoobrazovnih programa unutar HKO-a, kao preduvjeta za vrednovanje i priznavanje svih ishoda učenja pa tako i onih stečenih informalno i neformalno.