Skoči do sadržaja

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u lipnju je potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa HR.3.1.15. „Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira“ Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007-2013.

Među ukupno potpisanih 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, projekt Visoke škole Virovitica peti je po visini iznosa dodijeljenih sredstava. Potpisivanjem ugovora Visoka škola kao nositelj projekta ostvarila je pravo na korištenje bespovratnih sredstava u iznosu većem od tri milijuna kuna kojima će se financirati projekt „Usvajanje principa Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u stručnim studijskim programima poduzetništva“.

Nositelj projekta je Visoka škola Virovitica, a partneri na projektu su Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Veleučilište VERN’ u Zagrebu, Veleučilište u Rijeci, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu i Hrvatska udruga poslodavaca. U okviru projekta usklađivat će se programi stručnih studija poduzetništva koji se izvode na Visokoj školi Virovitica i na partnerskim institucijama s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, što će doprinijeti prilagodbi programa stručnih studija poduzetništva potrebama tržišta rada. Trajanje projekta je 15 mjeseci, a u njegovoj pripremi i prijavi je, uz projektni tim Visoke škole čiji je voditelj Josip Britvić, sudjelovala i Županijska razvojna agencija Vidra.