Skoči do sadržaja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je 18. lipnja 2015. godine održalo svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.“.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) će, u partnerstvu s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i Hrvatskom udrugom poslodavaca, kao korisnik bespovratnih sredstava, provoditi projekt pod nazivom „Unapređenje studijskih programa ZŠEM-a u okviru HKO-a“. Vrijednost projekta je tri milijuna kuna, a vrijeme provedbe je 15 mjeseci.

Svrha je projekta unaprijediti studijske programe ZŠEM-u, uskladiti ishode učenja sa zahtjevima tržišta rada i izraditi Standarde kvalifikacija koji će doprinijeti prepoznatljivosti stečenih kvalifikacija na europskom tržištu rada. Unaprijedit će se studijski programi Poslovna matematika i ekonomija, Poslovno pravo i ekonomija te MBA studij Stručni specijalist poslovne administracije.

Projektom je planirana izrada novog studijskog programa – razvit će se standard zanimanja za poslovnog administratora koji odgovara međunarodno prepoznatoj kvalifikaciji Bachelor of Business Administration.