Skoči do sadržaja

U sklopu projekta HR.3.1.15-0044 „Unapređivanje postupka vrednovanja programa na Sveučilištu u Rijeci: pilot projekt“, u petak 25. rujna 2015. godine, održat će se konferencija pod nazivom „Registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira: spona visokog obrazovanja i tržišta rada“, na riječkom Sveučilištu.

Riječ je o pilot-projektu izrade standarda cjelovitih i djelomičnih kvalifikacija koji se provodi tijekom 2015. i 2016. godine, a nositelj mu je Sveučilište u Rijeci.

Konferenciju će otvoriti prof.dr.sc. Snježana Prijić-Samaržija, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac, pročelnica Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci koja će detaljnije predstaviti sam projekt.

Tom prigodom raspravljat će se o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO), izradi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija te o važnosti kreiranja studijskih programa sukladno HKO-u iz perspektive poslodavaca. Na konferenciji će sudjelovati i predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje koja će govoriti o utjecaja Registra HKO-a na vrednovanje u sustavu visokog obrazovanja.