Skoči do sadržaja

Elektronička baza podataka u sklopu SCAN-D projekta sadrži preko 2200 primjeraka nacionalnih diploma visokih učilišta iz 15 zemalja sudionica: Bjelorusije, Belgije – Flamanske zajednice, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Izraela, Italije, Latvije, Litve, Nizozemske, Novog Zelanda, Portugala, Slovenije i Španjolske.

Baza je dostupna samo ovlaštenim osobama iz ENIC – NARIC centara 55 zemalja (http://www.enic-naric.net/country-pages.aspx) i  ima sigurnosne značajke koje štitite tajnost i integritet podataka.

Baza podataka je koristan instrument za unapređivanje postupka priznavanja kvalifikacija:

  • instrument za kontrolu koji bi mogao smanjiti opasnost od prevare i nesporazuma tijekom postupka priznavanja
  • izvor informacija svim ENIC i NARIC centrima o nacionalnim obrazovnim kvalifikacijama drugih država, što će povećati koherenciju i postupke učiniti transparentnijima.

ENIC/NARIC centri pridonose razvoju mobilnosti studenata, profesora i znanstvenika pružanjem savjeta i informacija o priznavanju kvalifikacija i razdoblja studija u drugim zemljama.

Projekt SCAN-D financira Europska komisija u sklopu programa Erasmus + – Action 3 (Support for Policy Reform). Projekt je započeo u srpnju 2014. godine, a završit će u rujnu 2015. godine.

Glavni cilj projekta SCAN-D je poticanje znanja o različitim visokoškolskim kvalifikacijama te promicanje pravednijeg postupak priznavanja kvalifikacija.

Primjeri i kopije nacionalnih akademskih DIPLOMA – SKENIRANJE DIPLOMA je projekt u kojem ENIC/NARIC ured AZVO-a sudjeluje kao partner, a nositelj je NARIC Italia – CIMEA.