Skoči do sadržaja

U sklopu znanstvenog skupa „Primjena kvalifikacijskog okvira u području prava i u području socijalnih djelatnosti“, Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) predstavila je stručni rad „Vrednovanje studijskih programa u svjetlu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira“.
Sudionici su imali priliku čuti o iskustvima s dosadašnjih postupaka vanjskog vrednovanja koje provodi AZVO, povezanima s uspostavom i vrednovanjem postignuća ishoda učenja na hrvatskim visokim učilištima; o planovima za unapređenje postupaka vanjskog vrednovanja s većim naglaskom na ishodima učenja i o primjerima dobre inozemne prakse (Havranek, J., Bezjak, S., Blagdan, E. (2015.) Vrednovanje studijskih programa u svjetlu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira).
Znanstveni skup održan je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak i petak, 24. i 25. rujna 2015. godine, uz prisustvovanje prof. dr. sc. Vedrana Mornara, ministra znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Damira Borasa, rektora Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Hrvoja Sikirića, dekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.