Skoči do sadržaja

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu održat će 25. siječnja 2016. godine tradicionalno znanstveno-stručno savjetovanje “Tekstilna znanost i gospodarstvo”. Naziv je ovogodišnjeg skupa Kreativni mikser.

Svrha je savjetovanja sinergijsko povezivanje edukacijskih i znanstveno-istraživačkih resursa fakulteta i visoko-obrazovnih institucija s kreativcima najšireg profila, gospodarskim subjektima, poduzetničkim i kreativnim inkubatorima i sudionicima drugih komplementarnih područja.

Motivacija Tekstilno-tehnološkog fakulteta kao glavnog organizatora ovog događanja je doprinijeti pojmovnom određenju „kreativnih i kulturnih industrija“, upoznati sudionike sa zakonskim i institucionalnim okvirima kreativne i kulturne industrije u Hrvatskoj te se osvrnuti na tematiku ekonomskog doprinosa kreativnih i kulturnih industrija ukupnom nacionalnom i društvenom razvoju Hrvatske.

U sklopu savjetovanja održat će se kratke prezentacije, okrugli stol, predavanja, paneli, izložba u Galeriji TTF-a, te predstavljanje umjetničkih i znanstveno-istraživačkih radova.

Suorganizator je ovog događanja Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski.