Skoči do sadržaja

Radionica ENQA-ine grupe za razvoj osoblja održana je 11. i 12. veljače u britanskoj Agenciji za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (United Kingdom’s Quality Assurance Agency for Higher Education, QAA), u Gloucesteru.

Razvoj ljudskih potencijala unutar agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju, ENQA (European Association for Quality Assurance in Higher Education) je prepoznala kao važnu temu zbog čega 2012. godine osnovala i radnu grupu koja se bavi pitanjima iz ovoga područja.

Ova je radionica održana na inicijativu ENQA-ine radne grupe kako bi se razmijenila iskustva europskih agencija za osiguravanje kvalitete u području regrutiranja djelatnika, uvođenja u posao te jačanja i razvoja njihovih kompetencija. Cilj radionice bio je prepoznati poželjne karakteristike profesionalaca koji se bave osiguravanjem kvalitete, analizirati ključne kompetencije i podijeliti primjere dobre prakse među sudionicima.

Radionica je održana u svrhu diseminacije rezultata rada radne grupe svim zainteresiranim agencijama, odnosno pojedincima koji su unutar agencija zaduženi za razvoj i unapređenje ljudskih potencijala. Predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje i članica ENQA-ine radne grupe, Mina Đorđević, tom je prigodom održala izlaganje na temu praćenja radnog učinka.

Prezentacije s radionice i ostale materijale možete preuzeti ovdje.

gloucester
gloucester 2