Skoči do sadržaja

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, u ponedjeljak 29. veljače 2016. godine, održana je tribina „Budućnost obrazovanja u Hrvatskoj: reforme, izazovi, mogućnosti“, namijenjena studentskoj, akademskoj i stručnoj javnosti.

Na tribini su, uz povjesničara sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta doc. dr. sc. Hrvoja Klasića, Eli Pijacu Plavšić iz Foruma za slobodu odgoja, Željka Stipića iz Sindikata Preporod sudjelovale i dr. sc. Vesna Dodiković Jurković, zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje te pomoćnica ravnateljice za visoko obrazovanje mr. sc. Sandra Bezjak.

U okviru ovoga skupa razgovaralo se o Strategiji znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te kurikularnoj reformi, motiviranju nastavnika i profesora za rad, proračunu za obrazovanje i znanost za 2016. godinu, kompetentnosti nastavnika u visokom školstvu i drugim temama. Sudionici su zaključili kako je potrebno povećati ulaganja u sustav obrazovanja i znanosti te pružiti potporu stručnom razvoju nastavnika na visokim učilištima. Isto tako, važno je u naglasak staviti na školovanje mladih za potrebe tržišta rada, prepoznavanje i nagrađivanje izvrsnosti te spremnost na cjeloživotno učenje.

Tribinu su orgnizirali Fakultet političkih znanosti i Akademija za politički razvoj, u sklopu projekta EU Educa koji se financira iz programa Erasmus+ Europske unije.