Skoči do sadržaja

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u utorak, 19. travnja 2016. godine, održana je konferencija Hrvatski kvalifikacijski okvir, ishodi učenja i potrebe tržišta rada – neprijatelji ili saveznici?.

Konferencija je okupila akademsku zajednicu, predstavnike tržišta rada i druge dionike u sustavu visokog obrazovanja. Razgovaralo se o odnosu gospodarstva i obrazovanja, aktualnostima u razvoju i provedbi HKO-a, vanjskom osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju u svjetlu HKO-a i drugim temama.

Tom je prigodom osječko Sveučilište predstavilo projekte povezane s HKO-om i njegovom provedbom: Iskustva ekonomskih fakulteta u projektu ECONQUAL(Ekonomski fakultet u Osijeku), Rezultati istraživanja o kvaliteti pravnih studija u RH(Pravni fakultet Osijek), Preddiplomski sveučilišni studij poljoprivrede u kontekstu HKO-a i unapređenje kvalitete (Poljoprivredni fakultet u Osijeku) te Razvoj i primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području visokog obrazovanja građevinskih inženjera (Građevinski fakultet Osijek).

Program konferencije