Skoči do sadržaja

Najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog standarda Eurostudent VI provodi se u Hrvatskoj do 30. travnja 2016. godine.

Istraživanje se provodi u više od 30 europskih zemalja kako bi se dobio uvid u životne uvjete studenata u pogledu obrazovnih iskustava, smještaja, prehrane, troškova studija, međunarodne mobilnosti i mogućih prepreka za uspješno završavanje studija.

Istraživanje Eurostudent VI provodi se internetskom anketom među studentima koji studiraju na preddiplomskom, diplomskom ili integriranom studiju na javnim i privatnim visokim učilištima u Hrvatskoj. Provedba istraživanja omogućit će preciznu procjenu populacije studenata i usporedbu s prethodnim Eurostudent istraživanjima provedenim u Hrvatskoj, ali i drugim europskim zemljama.

Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno.

Anketi je moguće pristupiti od 6. do 30. travnja 2016. na dva načina:

  1. preko poveznice koja će biti upućena na e-mail studenata
  2. pristupnom procedurom na ovoj mrežnoj stranici.

Rezultati istraživanja te njihova objava pružaju cjelovitu sliku kvalitete studentskog života studenata visokih učilišta u Hrvatskoj. Usporedba položaja hrvatskih studenata s položajem studenata iz drugih europskih država predstavlja osnovu za unapređenje studentskog standarda u skladu s pozitivnim praksama drugih država.

eurostudent imagelarge