Skoči do sadržaja

U sklopu provedbe projekta „QUALITYWATCH:  Aktivna uloga organizacija civilnog društva u praćenju i promociji kvalitete u visokom obrazovanju u Hrvatskoj“, Institut za razvoj obrazovanja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) organiziraju predavanje o transparentnosti u osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju. Predavanje će se održati u MZOS-u, u utorak 3. svibnja 2016. godine.

Razgovarat će se o različitim pogledima na postupke vanjskog osiguravanja kvalitete, rangiranju visokih učilišta, komplementarnim aktivnostima u postupcima osiguravanja kvalitete, poticajima za unapređivanje kvalitete, kvaliteti kao sigurnosnom mehanizmu, mogućnostima i ograničenjima u osiguravanju kvalitete i drugim temama. Sudjelovat će ugledni međunarodni stručnjaci iz ovoga područja: prof. Don Westerheijden (CHEPS, University of Twente, Nizozemska), Andreas Raggautz, (Sveučilište u Grazu) i Živa Kos (Center for Educational Policy Studies, Sveučilište u Ljubljani)

Glavni cilj projekta QUALITYWATCH je unaprijediti vidljivost javnih politika koje se odnose na osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.

Program predavanja

Logo-1-436x291