Skoči do sadržaja

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 9. svibnja 2016. godine od 11.00 do 17.00 sati na Europskom trgu u Zagrebu, organizira Dan sigurne mobilnosti, na kojem će kao izlagač sudjelovati i Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

U sklopu manifestacije bit će održane tematske radionice o mobilnosti unutar Europske unije na temu zapošljavanja, studiranja i putovanja. Okupljene institucije i mreže pružat će, svaka iz svog područja, informacije i savjete o  formalnim i praktičnim preduvjetima mobilnosti na europskoj razini te pravima koja proizlaze iz statusa građana Europske unije. 

Partneri ovoga događanja, uz Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, su EURES Hrvatska (koji djeluje pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje),Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH, Agencija za mobilnost i programe EU-a, Ministarstvo gospodarstva, Međunarodna organizacija za migracije te Institut za migracije i narodnosti. 

Prezentacije

Sažetak

doznaj