Skoči do sadržaja

Mreža prijavnih ureda iz cijelog svijeta (International Association of Admissions Organisations, IAAO) i jedino međunarodno udruženje centara za prijavu kandidata na visoka učilišta, svoju će šestu konferenciju održati u Cavtatu, od 4. do 6. svibnja 2016. godine. Domaćin ovog sastanka je hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Na konferenciji će se razgovarati o studentskoj mobilnosti i internacionalizaciji – temama koje su u središtu zanimanja međunarodne akademske zajednice. Neke od tema bit će i zakonska regulativa upisa na visoka učilišta, unapređenje sustava prijava te mogućnosti za elektronički prijenos podataka o kandidatima između pojedinih zemalja.

IAAO je osnovan 2008. godine kao svojevrsni forum za razmjenu informacija  i daljnje unapređenje sustava prijava na studijske programe visokih učilišta te okuplja prijavne urede iz Europe i cijeloga svijeta.

Agencija je članica IAAO-a od 2009. godine, od kada je u Hrvatskoj uveden središnji sustav prijave na visoka učilišta. Uvođenjem ovog sustava osigurao se u potpunosti informatiziran i transparentan način prijava na visoka učilišta koje se provode isključivo online. Ovaj je sustav olakšao pristup visokom obrazovanju, smanjio troškove, minimalizirao papirologiju, pružio je veće mogućnosti izbora studijskih programa i sigurnosti da se upisuju akreditirani studijski programi.

iaao logo

IMG 0695 IMG 0707 IMG 0793 IMG 0808 IMG 0940