Skoči do sadržaja

Konferencijom koja će se održati 2. i 3. lipnja 2016. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, započet će projekt OBRAD (obrazovanje i rad), kojeg je pokrenulo Veleučilište VERN’.

Cilj je ovoga projekta kroz niz akademsko-poslovnih događaja, potaknuti snažniju raspravu među dionicima o ovoj problematici, osnažiti međusobnu suradnju i doprinijeti razvoju obrazovnih politika i strategija u Hrvatskoj i njihovu usmjeravanju prema povećanju zapošljivosti mladih u nacionalnom, europskom i globalnom kontekstu.

Prvu konferenciju zajednički organiziraju Veleučilište VERN’, Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), uz zemlju partnera Izrael. Tom će se prigodom okupiti brojni stručnjaci iz sektora obrazovanja, IT-a i startupa te ostalih područja, a posebna je gošća prof. dr. sc. Ada Yonath , dobitnica Nobelove nagrade za kemiju.

Prvoga dana konferencije izlaganje na temu suradnje visokoobrazovnih ustanova i gospodarstva održat će i pomoćnica ravnateljice AZVO-a, mr. sc. Sandra Bezjak.

konferencija