Skoči do sadržaja

Medicinski fakultet u Splitu prošloga je tjedna uspostavio dogovor s Regiomed Kliniken iz Bavarske (Njemačka) o višegodišnjoj edukaciji bavarskih studenata na ovom splitskom visokom učilištu.

Na sastancima održanima u Bavarskoj sudjelovali su ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Predrag Šustar, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof. dr. sc. Jasmina Havranek, prorektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Alen Soldo,  dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Zoran Đogaš,  prodekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. Ante Tonkić te pokretač ove suradnje prof. dr. Dragan Primorac. Hrvatsku delegaciju ugostila je bavarska ministrica zdravstva i znanosti dr. Melanie Huml.

Potporu ovoj suradnji daju Vlada Bavarske te vodstvo Coburga i Lichtenfelsa, a  prva generacija 25 njemačkih studenata kreće s nastavom u Splitu 3. listopada 2016. godine.

dr. sc. Dragan Primorac je istaknuo da je riječ je o jedinstvenom primjeru međunarodne suradnje gdje će jedna hrvatska visokoškolska institucija sustavno obrazovati njemačke studente, a uz to će povećati mobilnosti studenata i nastavnika u oba smjera, kao i omogućiti suradnju hrvatskih i njemačkih liječnika  u kliničkoj praksi i znanosti.

Više

20160708 134127