Skoči do sadržaja

Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala organizira konferenciju HKO kvalifikacije – za tržište, društvo ili pojedinca?, koja će se održati 27. i 28. listopada 2016. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Cilj je dvodnevne konferencije sagledati potencijal i izazove strukovnog obrazovanja te stručnoga i sveučilišnoga visokog obrazovanja u odgovaranju na sadašnje i buduće potrebe tržišta rada, ali i na potrebe koje proizlaze iz suvremenih društvenih izazova.

Predstavnici komora, strukovnih udruga i udruge poslodavaca te eminentni stručnjaci iz područja obrazovanja, umjetnosti, gospodarstva, tehnologije, strateškog menadžmenta i razvoja ljudskih potencijala poticat će i usmjeravati raspravu o problemima i rješenjima za konkurentnije strukovno obrazovanje na zajedničkom tržištu Europske unije, o utjecaju binarnosti visokog obrazovanja na budućnost hrvatskog obrazovanja i gospodarstva, o ulozi stručne prakse u razvoju potrebnih vještina studenata za bolju zapošljivost te o drugim temama relevantnima za razvoj ljudskih potencijala u Hrvatskoj.

Događaj se organizira uz potporu darovnice Europske komisije za podršku nacionalnim koordinacijskim točkama za Europski kvalifikacijski okvir i projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a.

Više informacija pročitajte na poveznici.