Skoči do sadržaja

Dr. sc. Martin Trethewey, dugogodišnji profesor na uglednom američkom Sveučilištu Penn State, u petak 14. listopada 2016. godine je održao djelatnicima AZVO-a predavanje na temu osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja u SAD-u. 

Gostujući u AZVO-u, profesor Trethewey je istaknuo važnost kvalitete obrazovanja kao i visoka očekivanja u pogledu kvalitete samih akademskih djelatnika. Djelatnici AZVO-a imali su priliku upoznati način rada samog Sveučilišta, kako se provodi odabir studenata, kakav je sustav napredovanja akademskog osoblja, kako su organizirane studentske prakse, alumni klubovi, na koje je sve načine Sveučilište povezano s gospodarstvom i slično.

Kada je riječ o osiguravanju kvalitete, institucionalno vrednovanje provodi regionalna agencija Middle States Commission on Higher Education; za određena područja postoje posebna tijela za programsku akreditaciju, istaknuo je profesor Trethewey. Postupci akreditiranja, naglasio je, doprinose boljoj prepoznatljivosti i reputaciji visokih učilišta.

U razgovoru s gostom, djelatnici AZVO-a predstavili su i najvažnije značajke hrvatskog sustava osiguravanja kvalitete i aktivnosti koje provodi Agencija.

PS2
PS3
PS4
PS5