Skoči do sadržaja

Agenciji za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), u srijedu 23. studenoga dodijeljen je MAMFORCE STANDARD u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života“. Agencija je tako postala prva organizacija iz javnog sektora koja je dobila ovaj standard kao potvrdu za provođenje obiteljskih i rodnih politika.

MAMFORCE STANDARD dodjeljuje se organizacijama koje su prošle neovisnu procjenu uvjeta rada i praksi upravljanja ljudima te koje će u sljedećem razdoblju temeljem dobivenih preporuka implementirati nove prakse u domeni odgovornosti prema obiteljskim obavezama zaposlenih i omogućavanja ravnopravne rodne zastupljenosti na upravljačkim pozicijama.

„AZVO se u ovaj projekt uključio s ciljem osvještavanja postojećih dobrih praksi upravljanja ljudskim potencijalima, kao i prepoznavanja mogućnosti za daljnji razvoj“, istaknula je prilikom dodjele standarda dr. sc. Vesna Dodiković Jurković, zamjenica ravnateljice AZVO-a.

Sudjelovanje u projektu obuhvatilo je nekoliko razina: ispunjavanje upitnika koji obuhvaća politike, prakse i mjere koje podržavaju obiteljsku odgovornost i rodnu ravnopravnost; anketiranje zaposlenika koje daje uvid u percepciju zaposlenika o postojećim praksama, razgovore sa zaposlenicima te izradu preporuka za dalji razvoj.

Prilikom organizacije rada, AZVO pridaje veliku važnost osiguravanju sklada između poslovnih obveza i privatnog života pojedinca te njeguje jednak tretman zaposlenika. „Želimo da naš primjer potakne i druge institucije iz javnog sektora da se uključe u ovaj projekt te da promišljaju rodne i obiteljske politike. Briga o zaposlenicima treba biti jedan od prioriteta rada jer jedino tako možemo graditi učinkovite radne organizacije“, naglasila je dr. sc. Dodiković Jurković.

AZVO – Sažetak

Mamforce 09
Mamforce 01
Mamforce 03
Mamforce 04

Audit je proveden u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života“ čiji je nositelj Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a projektni partneri su HNK Split, udruga RIJEČI/PRAVE/PREDSTAVE i Spona. Ukupna vrijednost projekta je 437.172,29 EUR,  od čega Europska unija sudjeluje sa 350.000 EUR.

Projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

mamoforce