Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, na poziv Odjela za kvalitetu Sveučilišta u Splitu, održala je 18. siječnja 2017. godine u Splitu, edukaciju iz područja unapređenja kvalitete visokih učilišta.

Ravnateljica AZVO-a, prof. dr. sc. Jasmina Havranek te predstavnice Agencije dr.sc. Vesna Dodiković Jurković, mr. sc. Sandra Bezjak, dr.sc. Marina Matešić i Ivana Borošić iznijele su i pojasnile rezultate prvog ciklusa vanjske prosudbe i reakreditacija na Sveučilištu u Splitu. Razgovaralo se, također, o standardima za vrednovanje kvalitete visokih učilišta, reakreditaciji doktorskih studija te vrednovanju za ulazak u Registar Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira. Predstavljena je i Mreža jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet) kao jedinstvena platforma za razmjenu iskustava i dobre prakse, edukaciju i usavršavanje kompetencija svih osoba izravno uključenih u unapređivanje kvalitete i razvoj kulture kvalitete na hrvatskim visokim učilištima.

Predavanju su nazočili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović s prorektorima, zatim čelnici sastavnica, članovi Vijeća Centra za unaprjeđenje kvalitete te članovi i voditelji povjerenstva za unutarnju prosudbu sustava osiguravanja kvalitete.