Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizira seminar Provedba Europskih standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete (ESG) na hrvatskim visokim učilištima koji će se održati u ponedjeljak, 20. veljače 2017. godine u Hotelu International, Miramarska 24, Zagreb s početkom u 10 h.

Europski standardi i smjernice za osiguravanje kvalitete visokog obrazovanja (ESG) visokim učilištima i agencijama daju upute kako osiguravati kvalitetu visokog obrazovanja u Europi te su nezaobilazni u provedbi reformi u Europskom prostoru visokog obrazovanja. ESG dopunjen je i izmijenjen 2015. godine kako bi se prilagodio novostima u visokom obrazovanju – prvenstveno sve većem broju studenata, netipičnih po dobi i prethodnom obrazovanju, novim vrstama visokih učilišta i studijskih programa.

Što ESG znači za hrvatska visoka učilišta? Kako provesti promjene koje od nas traži ESG? Kako kroz primjenu ESG-a možemo zaista povećati kvalitetu iskustva studiranja?

O ovim će temama govoriti:

  • Colin Tück, ravnatelj Europskog registra agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju – EQAR (jezik prezentacije je engleski)
  • Elizabeth Noonan, Voditeljica ureda za osiguravanje kvalitete, University College Cork, Irska (jezik prezentacije je engleski)
  • prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu
  • dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti on-line prijavni obrazac do petka, 10. veljače  2016. godine do 16 sati.

Poziv

Program seminara

*Seminar je organiziran u okviru projekta SKAZVO (Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja) financiranog iz Europskog socijalnog fonda, kojeg AZVO provodi od 2016. do 2018. godine.