Skoči do sadržaja

U organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ponedjeljak, 20. veljače 2017. godine u Zagrebu je održan seminar Provedba Europskih standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete (ESG) na hrvatskim visokim učilištima.

Europski standardi i smjernice imaju važnu ulogu u razvoju sustava osiguravanja kvalitete država i visokih učilišta na cijelom Europskom prostoru visokog obrazovanja, kao i u prekograničnoj suradnji. Iz tog razloga, a ususret novom ciklusu vanjskog vrednovanja visokih učilišta u Hrvatskoj, cilj ovog seminara bio je odgovoriti na pitanja što ESG znači za visoka učilišta, kako provesti promjene koje se traže te kako, kroz primjenu Europskih standarda povećati kvalitetu iskustva studiranja.

Sudjelovalo je gotovo 150 sudionika, predstavnika sveučilišta, veleučilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske, kao i studentskih zborova, kojima je predstavljen dopunjeni i izmijenjeni ESG.

Govornici na seminaru su bili Colin Tück, ravnatelj Europskog registra agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (EQAR), Elizabeth Noonan, voditeljica ureda za osiguravanje kvalitete University College Cork iz Irske, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra te predstavnice Agencije: dr. sc. Vesna Dodiković Jurković, mr. sc. Sandra Bezjak i Ivana Borošić.

Seminar je organiziran u okviru dvogodišnjeg projekta SKAZVO, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Najvažniji cilj projekta SKAZVO je razvoj novog modela sustava vanjskog osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Prezentacije sa seminara.

Fotografija ESG seminar International 20.2.2017 2 Fotografija ESG seminar International 20.2.2017 3 Fotografija ESG seminar International 20.2.2017 6 Fotografija ESG seminar International 20.2.2017 7