Skoči do sadržaja

Drugi regionalni sastanak agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti održan je u Banja Luci, u petak 31. ožujka 2017. Domaćin sastanka bila je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine.

Uz predstavnice hrvatske Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, sudjelovali su i predstavnici Nacionalne agencije Repubike Slovenije za kvalitetu u visokom obrazovanju (NAKVIS), Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Srbije (KAPK), Agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju Albanije te domaćini – Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine

Glavna tema susreta bila je akreditacija studijskih programa, odnosno iskustva institucija za osiguravanje kvalitete u pripremi i realizaciji ovih postupaka. Razgovaralo se također i o mogućnostima formiranja regionalnog udruženja agencija i tijela za osiguranje kvalitete s ciljem povezivanja, jačanja suradnje i komunikacije te razmjene dobrih praksi.

Podsjetimo, prvi regionalni sastanak održan je u studenom 2015. godine, u Zagrebu, u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

reg konf 3 2017