Skoči do sadržaja

U svrhu unapređenja sustava izobrazbe za europske strukturne i investicijske fondove Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije,  uz tehničku pomoć zajednice Projekt jednako razvoj d.o.o., Algebra d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra, 3. listopada 2016. godine započeli su s provedbom projekta „Podrška unaprjeđenju i daljnjem jačanju sustava izobrazbe za europske strukturne i investicijske fondove na regionalnoj i lokalnoj razini“ koji se financira sredstvima Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) Europske unije.

U svrhu izgradnje kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini, jedna od aktivnosti projekta su i edukacije za ciljnu skupinu službenika u tijelima lokalne i područne samouprave te djelatnika lokalnih i područnih javnih tijela te poduzeća i ustanova u javnom vlasništvu i ostale lokalne organizacije, uz uvjet da se bave djelatnostima od općeg gospodarskog interesa.

Dnevni raspored radionica, kao i forma za prijavu polaznika nalaze se na sljedećoj poveznici: http://pjr.hr/esi-fondovi.

MRRFEU je objavio također i sažetak rezultata istraživanja o kapacitetima za povlačenje sredstava EU fondova u RH na lokalnoj razini.

Sažetak možete pogledati ovdje.