Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u sklopu ESF projekta SKAZVO (Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja) organizira seminare pod nazivom Profesionalno usmjeravanje u sustavu visokog obrazovanja: aktualno stanje i izazovi koji će se održati u 15. rujna 2017. godine u Zagrebu i 22. rujna 2017. godine u Zadru.

Svrha je ovih seminara razmjena iskustava i pružanje međusobne podrške u pogledu razvoja karijernih centara u sustavu visokog obrazovanja, u skladu sa Strategijom cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja (CPU) i razvoja karijere u RH 2016. – 2020., kojom se potiče se uspostavljanje institucionalnog modela za pružanje usluga karijernog savjetovanja na visokim učilištima te prepoznavanje primjera dobre prakse koji mogu poslužiti kao model za daljnju izgradnju sustava.

Organizacijom ovih dvaju seminara, Agencija želi doprinijeti ostvarenju sljedećih ciljeva:

•       dobiti uvid u problematiku osnutka centara karijera na visokim učilištima

•       prepoznati izazove s kojima se susreću uprave visokih učilišta pri osnivanju centara karijera te izazove u radu postojećih centara

•       donijeti zaključke o mogućnostima osnivanja karijernih centara na visokim učilištima radi pružanja odgovarajuće podrške studentima

•       donijeti zaključke o potrebnim edukacijama za karijerne savjetnike koje AZVO može osigurati unutar projekta SKAZVO tijekom 2018.

Cjelovit program seminara koji će se održati 15. rujna 2017. u Zagrebu možete preuzeti ovdje, a program seminara koji će se održati 22. rujna 2017. na Sveučilištu u Zadru možete preuzeti ovdje.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem prijavnog obrasca u kojem je potrebno označiti želite li sudjelovati na seminaru u Zagrebu ili Zadru. Prijavni obrazac dostupan je na poveznici.

nnn