Skoči do sadržaja

Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje sudjelovale su na godišnjem sastanku članova Europskog konzorcija za akreditaciju u visokom obrazovanju (The European Consortium for Accreditation in higher education – ECA) i okruglom stolu održanom 22. i 23. lipnja 2017. godine u Parizu.

AZVO aktivno sudjeluje u radu radnih grupa ECA-a koje se bave inovacijama u području osiguravanja kvalitete te informacijskim strategijama i promocijom aktivnosti Konzorcija. Sastanci članova radnih grupa održani su prvog dana ovog događanja, dok je drugoga dana održan okrugli stol ususret idućoj konferenciji ministara Europskoga prostora visokog obrazovanja koja će se održati 2018. godine u Parizu. Gošće okruglog stola bile su gđa. Mariana Saad iz tajništva Bologna Follow Up Grupe (BFUG) i profesorica Eliane Kotler, članica savjetodavne grupe BFUG-a koje su detaljnije predstavile rad, ulogu i ustrojstvo ove Grupe.

Razgovaralo se također i o temama kao što su ishodi učenja i zapošljivost, unutarnje osiguravanje kvalitete visokih učilišta, implementacija Europskog pristupa osiguravanju kvalitete združenih studija te internacionalizacija i jačanje suradnje između agencija za osiguravanje kvalitete te su, u okviru ovih tema, predstavljeni projekti u kojima sudjeluju agencije članice ECA-e.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje bit će domaćin regionalnog seminara ECA-e koji će se održati u Dubrovniku, u rujnu ove godine.

ECA2
ECA1
ECA3
ECA4