Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je Analizu petogodišnjeg ciklusa reakreditacije visokih učilišta (2010. – 2015. godine) koja će biti predstavljena  u petak, 7. srpnja 2017. godine u 10.00h u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Riječ je o opsežnoj analizi podataka o visokim učilištima unutar sustava visokog obrazovanja i znanosti u Republici Hrvatskoj i njihovoj cjelokupnoj djelatnosti. Struktura Analize omogućava pregled informacija na institucijskoj razini, na razini znanstvenih područja te na nacionalnoj razini. U najvećem se dijelu temelji na obradi podataka iz pisanih samoanaliza visokih učilišta, a sastoji se od tri skupine podataka – podataka o sastavnicama i odjelima javnih sveučilišta, podataka o javnim i privatnim veleučilištima i visokim školama te podataka o privatnim sveučilištima.

Publikacija je namijenjena, ponajprije, samim visokim učilištima za potrebe samoprocjene i moguće usporedbe sa sličnim visokim učilištima. Kako se podaci, kao i preporuke stručnih povjerenstava odnose i na neke strukturne značajke hrvatskoga sustava visokog obrazovanja, svrha je Analize i upućivanje na javne politike koje se odnose na cjelokupni sustav visokog obrazovanja i znanosti.

Ovo će događanje okupiti predstavnike nadležnog ministarstva, čelnike hrvatskih visokih učilišta i ostale predstavnike akademske i znanstvene zajednice.

Capture