Skoči do sadržaja

UNESCO-ov Međunarodni institut za planiranje obrazovanja (International Institute for Educational Planning – IIEP) nastavlja svoju borbu za akademsku etičnost te je, s ciljem jačanja borbe protiv akademske korupcije, u rad pustio novu mrežnu stranicu pod nazivom ETICO.

Riječ je o platformi koja nudi brojne poboljšane alate za otkrivanje korupcije u visokom obrazovanju, uključujući tematske i regionalne pretraživače. Na stranici su dostupni ETICO blog i ETICO pojmovnik, kao i lakši pristup svim IIEP-ovim istraživanjima, novinskim člancima posvećenima akademskoj korupciji te brojni drugi korisni sadržaji.

Podsjećamo, UNESCO-ov Međunarodni institut za planiranje obrazovanja te Međunarodna grupa za kvalitetu američkog Vijeća za akreditaciju u visokom obrazovanju (International Quality Group of the US Council for Higher Education Accreditation – CHEA/CIQG) objavili su Smjernice za učinkovitu međunarodnu praksu u pogledu borbe protiv akademske korupcije* i jačanja vjerodostojnosti visokog obrazovanja. 

Cilj je ovog dokumenta osvijestiti institucije u području visokog obrazovanja, ali i širu javnost da je potrebno pojačati napore u borbi protiv akademske korupcije pri čemu je ključna uloga sustava osiguravanja kvalitete. Više o tome pročitajte ovdje.

ETICO mrežnu stranicu možete pretraživati ovdje.