Skoči do sadržaja

The International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE)  u novom broju svog elektroničkog biltena, između ostaloga, donosi brojne novosti o aktivnostima Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

INQAAHE je tako objavio vijest o izdavanju publikacije „Analiza petogodišnjeg ciklusa reakreditacije visokih učilišta (2010. – 2015. godine)“, kojom je AZVO po prvi put donio opsežne podatke o hrvatskim visokim učilišta i njihovim djelatnostima, kao rezultat prvog cjelovitog vrednovanja svih javnih i privatnih visokih učilišta u Hrvatskoj provedenog u razdoblju od 2010. do 2015. godine.

Također, INQAAHE je izvijestio o aktivnostima AZVO-a u sklopu HRMinHEI projekta, kojeg naša agencija provodi u partnerstvu s visokim učilištima iz Hrvatske i Europe – Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci i Visokim učilištem Algebra iz Hrvatske te Danube University Krems iz Austrije i University of Tampere iz Finske.

Također, najavljen je i međunarodni seminar kojeg AZVO u suradnji s ECA-om organizira 20. i 21. listopada 2017. godine u Dubrovniku, a koji je namijenjen predstavnicima agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.

Pored vijesti iz Hrvatske, INQAAHE u biltenu izvještava o ulasku agencije Russian Register u svoju mrežu. Naime, AZVO je u srpnju 2017. godine potpisao sporazum o suradnji s tim udruženjem koje pruža usluge certificiranja, ekspertize i ocjene sukladnosti različitih aspekata povezanih s upravljanjem, proizvodima i osobljem.

Cijeli INQAAHE-ov bilten za rujan 2017. godine pročitajte ovdje.