Skoči do sadržaja

Na otoku Visu 19. i 20. listopada 2017. godine održat će se ovogodišnji University Business Forum Croatia, međunarodna platforma Europske komisije za modernizaciju visokog obrazovanja i poticanje suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora.
Glavni fokusi ovogodišnjeg University Business Foruma Croatia su važnost stjecanja znanja, vještina i iskustva u procesu visokog obrazovanja te nacionalni i međunarodni okviri visokog obrazovanja i praćenja studentske zapošljivosti. Prva tema bit će obrađena kroz panele i radionice predstavljanjem primjera dobre prakse i inicijativa vezanih uz dualne studije, studentsku praksu te učenja za poduzetništvo. Kroz drugu temu, kreatori politika i predstavnici uspješnih europskih sustava prezentirat će modele funkcioniranja binarnog obrazovnog sustava usklađene s potrebama tržišta rada te pokušati odgovoriti na pitanje: “kako i zašto mjeriti zapošljivost studenata?”.

Thematic University Business Forum Croatia organizira Europska komisija sa Sveučilištem u Rijeci, Veleučilište “VERN”, Sveučilište u Splitu i Hrvatska udruga poslodavaca, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Na Forumu će sudjelovati i predstavnik Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje.