Skoči do sadržaja

U sklopu šestog Tjedna karijera na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, koji se održavao od 16. do 20. listopada 2017. godine, okrugli stol na temu razvoja karijernih centara na visokim učilištima, održan je u petak, 20. listopada, uz podršku Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO).

Okrugli stol, na kojem je sudjelovala državna tajnica iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Branka Ramljak te Mina Đorđević iz AZVO-a, okupio je 30-ak predstavnika visokih učilišta i ostalih dionika, koji su se upoznali s  izazovima  i  problemima  u  osnivanju  i  razvoju  karijernih centara na visokim učilištima te primjerima dobre prakse. U kontekstu razvoja karijernog savjetovanja, uloga je AZVO-a, pored provođenja postupaka vanjskog vrednovanja, djelovati kao pokretač pozitivnih promjena, i u skladu s time, ojačati svoju ulogu u pružanju podrške visokim učilištima. U skladu s tim, AZVO je pozvao sve karijerne centre i druge dionike da predlože edukativne aktivnosti, koje bi potencijalno mogao pružiti AZVO, a za koje smatraju da bi im pomogle u razvoju karijernih centara te da ih dostave Agenciji.

Tijekom rasprave, istaknute su i neke od primarnih zadaća karijernih centara, poput provođenja stručnih praksi, suradnje s poslodavcima, praćenja zapošljivosti studenata, razvoja vještina upravljanja vlastitom karijerom, razvoja životnih vještina studenata, informiranja o mogućnostima razvoja karijere itd., a razgovaralo se i o financiranju ovih centara te angažiranju odgovarajućeg kadra.

Tjedan karijera varaždinskog FOI-ja već se tradicionalno održava u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) koji djeluje pri tom fakultetu. Ovogodišnja je manifestacija okupila više od 40 poduzeća, čiji su predstavnici od ponedjeljka do četvrtka održali ukupno 33 stručna predavanja i 23 radionice. Tjedan karijera posjetilo je više od dvije tisuće aktivnih sudionika koji su imali prigodu čuti različita predavanja, sujeldovati na radionicama i upoznati potencijalne poslodavce.

  • foi4-
  • foi-2
  • foi
  • Foi3
  • foi2
  • foi-3
  • foi-1