Skoči do sadržaja

U srijedu, 25. listopada 2017. godine u Zagrebu je održana promocija publikacije „Novi horizonti strukovnoga obrazovanja, izvještaj vanjskoga vrednovanja eksperimentalne provedbe novih strukovnih kurikuluma“.

Vanjsko vrednovanje eksperimentalne provedbe novih strukovnih kurikuluma projekt je Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji je proveden 2016. godine u suradnji s nadležnim agencijama. Vanjski su vrednovana 24 nova strukovna kurikuluma koji su se eksperimentalno počeli provoditi školske godine 2013./2014. Vrednovanje je uključivalo tri glavne istraživačke aktivnosti u koje su bili uključeni stručnjaci iz Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i preko 50 vanjskih suradnika.

U pogovoru publikacije svoj doprinos budućem razvoju strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj dale su i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof.dr.sc. Jasmina Havranek i mr.sc. Sandra Bezjak, dok je na predstavljanju publikacije mr.sc. Emita Blagdan, kao predstavnica AZVO-a, održala uvodni govor.

Više informacija potražite ovdje.