Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) ovogodišnja je dobitnica Povelje za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete Hrvatskog društva za kvalitetu (HDK).

Uzevši u obzir kriterije kao što su školovanje i edukacija za kvalitetu, međunarodna reputacija, promocija kvalitete u publikacijama i organiziranje stručnih skupova, izdavačka djelatnost i društveni doprinos, HDK je prepoznao doprinos Agencije u stvaranju prepoznatljivog i konkurentnoga hrvatskoga visokog obrazovanja i znanosti te promicanju kvalitete kao pokretača sustava.

„Agencija kontinuirano ulaže napore u edukaciju svojih djelatnika, ali i ostalih dionika u sustavu visokog obrazovanja i znanosti, s posebnim naglaskom na suradnju s inozemnim stručnjacima i integriranje međunarodne dobre prakse. Stoga će nam ova Povelja u idućem razdoblju biti motivacija za daljnje zalaganje i promociju kvalitete na razini cijeloga visokoobrazovnog i znanstvenog sustava, kao i za prijenos znanja i iskustva izvan granica Hrvatske“, istaknula je ravnateljica AZVO-a prof. dr. sc. Jasmina Havranek pri preuzimanju nagrade.

Priznanje je dodijeljeno na svečanosti održanoj 6. studenoga 2017. godine u povodu  obilježavanja 15. hrvatskog Dana kvalitete pod sloganom Kvaliteta mijenja! te obilježavanja 23. Europskoga tjedna kvalitete i 28. Svjetskoga dana kvalitete. Događanje je okupilo brojne gospodarstvenike, nagrađene tvrtke i pojedince te druge uvažene goste.

Hrvatsko društvo za kvalitetu član je Europske organizacije za kvalitetu (The European Organization for Quality) i aktivan je promicatelj kvalitete u svim segmentima društva. Svake godine dodjeljuje tu nagradu tvrtkama i pojedincima zaslužnim za promicanje ideje kvalitete. Ove su godine povelje dodijeljene u tri kategorije: za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu, za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete te za životno djelo.

Doprinos je i angažman AZVO-a u edukaciji i promociji kvalitete prepoznat i 2014. godine, kada je HDK nagradio Agenciju Poveljom u istoj kategoriji.

HDK1
HDK2
HDK3
HDK4