Skoči do sadržaja

U prosincu 2017. godine počeli su prvi posjeti visokim učilištima koja prolaze pokusnu provedbu reakreditacije u okviru projekta SKAZVO (Unaprjeđenje sustava osiguravanja i unapređenja kvalitete visokog obrazovanja).

Stručno je povjerenstvo 12. i 13. prosinca 2017. godine posjetilo Visoku školu za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu.

Početkom 2018. godine povjerenstva će posjetiti i ostale institucije koje sudjeluju u pokusnoj provedbi reakreditacije: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Podsjećamo, pokusna se provedba reakreditacije provodi na temelju unaprijeđenih dokumenata za reakreditaciju, u okviru projekta SKAZVO (od 2016. do 2018. godine) sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskoga socijalnog fonda. Svrha mu je razvoj novih i unapređenje postojećih postupaka vanjskog vrednovanja hrvatskih visokih učilišta i studijskih programa, kao i unapređenje kvalitete studijskih programa i jačanje kompetencija zaposlenika visokih učilišta koja ih provode.

reak