Skoči do sadržaja

Dr. sc. Nikola Baketa s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu predstavio je, u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, 20. prosinca 2017. godine, doktorski rad „Komparativna analiza promjena politika visokog obrazovanja na javnim sveučilištima u Hrvatskoj od 2001. do 2013. godine“.

Dr. sc. Baketa doktorirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, kao stipendist međunarodnog istraživačkog projekta „European Integration in Higher Education and Research in the Western Balkans“, a kao stručni suradnik na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu bavi se proučavanjem građanskog odgoja i obrazovanja, obrazovnih politika, politika visokog obrazovanja i promjenom javnih politika.

Radi i na projektu analize stanja i potreba u srednjoškolskom odgoju i obrazovanju vezanih uz informiranje o visokoškolskim izborima i postupcima upisa na studijske programe preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta.

Osim toga, radio je kao vanjski suradnik u nastavi na Fakultetu političkih znanosti i član je Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije.