Skoči do sadržaja

U sklopu ciklusa Karijeriranje, 17. travnja 2018. godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) održat će se radionica za karijerne savjetnike pod nazivom Design Thinking koju će voditi Iva Gospodnetić, stručna suradnica u FER-ovu Centru karijera.

Design Thinking je metodologija koja pomaže razviti način razmišljanja koji u obzir uzima prvenstveno potrebe korisnika, i na temelju tih potreba – inovativna i učinkovita rješenja. Kroz radionicu će se istražiti na koji način ovu metodologiju mogu koristiti karijerni savjetnici i djelatnici u centrima karijera na visokim učilištima, kako je primijeniti u vlastitom radu kako bi usluge prilagodili potrebama svojih korisnika, učinili ih zanimljivim i jednostavnima za korištenje te ostvarili što veći interes kod studenata. S obzirom na to da će se osnovni koncepti Design Thinking metodologije usvajati na primjeru rješavanja problema karijernog centra, radionica će posebno koristiti onim sudionicima koji žele raditi na prilagodbi i razvoju usluga i aktivnosti svojih karijernih centara i povećanju vidljivosti među studentima.

Polaznici će naučiti prepoznati i definirati osnovne elemente Design Thinking metodologije, opisat će svoje korisnike, prepoznati njihove potrebe i interese te će, tijekom radionice, osmisliti i testirati rješenja problema imajući na umu svoje korisnike (studente).

Prijave

Info o radionici
dtweb

Ciklus radionica za karijerne savjetnike – Karijeriranje

Karijeriranje je ciklus radionica za karijerne savjetnike koji organizira AZVO s ciljem jačanja kompetencija nastavnika i karijernih savjetnika na visokim učilištima kako bi mogli što kvalitetnije odgovoriti profesionalnim zahtjevima i izazovima s kojima se susreću.

Radionice su financirane sredstvima Europske unije u okviru ESF projekta SKAZVO – Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja.